Servei d'accessibilitat

Demana el teu pressupost sense compromís

Audiodescripció

L'audiodescripció permet a les persones amb discapacitat visual tenir accés al cinema i a altres manifestacions culturals.

La seva finalitat es proporcionar informació sobre la situació espaial, accions, gestos, actituds, vestuari, etc. Amb l'audiodescripció aportem la informació necessaria per a que l'obra audiovisual s'entengui de la millor manera possible. Les millores técniques i una major sensibilitat social, deixen una porta oberta a poder satisfer les necessitats de comunicació dels col·lectius amb dificultats sensorials. A més a més, permeten el disseny de versions accessibles de la producció audioviusal. Aquestes versions accessibles inclouen; d'una banda l'audiodescripció, que és la barreja de la banda sonora original amb la banda de locucions d'audiodescripció, i subtítols adaptats per a sords.

Els nostres guionistes s'ocuparan d'escriure el guió d'audiodescripció (GAD) que compleixi amb els requisits exigits per la Norma UNE 153.020 de qualitat de l'audiodescripció. Posteriorment els llegirà un locutor professional per oferir informació sobre les dades que permetin seguir la trama de la película, però mai alterant el contingut original de la grabació.

Subtitulació per a sords

Per la seva part, el cinema i altres continguts audiovisuals també poden ser accessibles per persones amb discapacitat auditiva, mitjançant técniques de subtitulació per sords, tant en cinema com en televisió.

Per a subtitular per sords un vídeo, o qualsevol format audiovisual, és necessari generar un arxiu de subtítols especialment creat per un públic sord (es descriuen els sons, i els subtítols són de diferents colors segons el personatge que parla, o el tipus d'ambient, entre d'altres particularitats), seguín les recomanacions proposades per la Norma UNE 153010:2003 de subtitulació per sords.

sala de grabació d'audiodescricions i subtítols